Motto

„Ziarul nostru a făcut totdeauna, dela întemeere până astăzi, şi va face şi în viitor politică de apropiere, de înţelegere, de aplanare a divergenţelor [...] Întemeetorul ziarului nostru, Marele Şaguna, ne-a îndemnat şi ne-a impus să facem politica aceasta, singură corespunzătoare puterilor noastre”

luni, 6 februarie 2017

Un nou Centru social al Bisericii inaugurat la Brașov

 Ștefan MĂRCULEȚ

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit Centrul pentru Vârstnici și Centrul de Recuperare Neuromotorie de tip ambulator „Sfântul Nicolae” din cartierul Noua din Brașov. Complexul de servicii sociale este deschis de Primăria Brașov în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, prin Protopopiatul Brașov. Aici, persoanele vârstnice și bolnavii beneficiază de servicii de recuperare și asistență medicală, consiliere psihologică, asistență socială, îngrijire zilnică și activități recreative.

La slujba de sfințire au fost prezenți autorități locale și județene, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, preoți, personalul medical și de îngrijire, precum și numeroși oaspeți.
La finalul slujbei religioase IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit partenerilor implicați în acest proiect social menit să aducă ajutor persoanelor vârstnice și bolnavilor din Brașov și nu numai.

„Îi binecuvântăm pe cei care lucrează și se îngrijesc de cei care vin aici. Îi binecuvântăm pe cei care vin aici să-și recâștige sănătatea și simt ocrotirea lui Dumnezeu și grija deosebită a celor care au responsabilitatea de a se îngriji de ei. Mulțumim Primăriei Brașov pentru că am reușit să începem o lucrare de colaborare deosebită, care nu trebuie să înceteze niciodată, pentru că, indiferent prin ce vom trece din punct de vedere material, bogăția iubirii față de semen și dragostea noastră față de persoanele care sunt dependente de ajutorul nostru sunt mai mari decât orice alt lucru”, a spus ierarhul.


La final, Părintele Mitropolit și oaspeții au vizitat centrele din cadrul complexului, ierarhul oferind cărți și iconițe vârstnicilor îngrijiți permanent aici. Bătrânii care participă